Appeltaart van Marijke

Een recept van Marijke Vlaming. Dit recept is een aanpassing van het familierecept. Het geheime ingrediënt is oranjebloesemwater. Iedereen vindt deze appeltaart heerlijk zonder precies te proeven hoe dat komt. Door de appelen in staafjes te snijden in plaats van te raspen wordt het taartmengsel minder nat.

Ingrediënten

Bereiding

Maak het deeg:

Warm de oven voor op 200 °C. Boter, basterdsuiker, cakemeel en ei met de hand door elkaar kneden tot er een stevige bal ontstaat. De bal in plasticfolie doen en in de koelkast laten rusten.

Maak de vulling:

Snijd met een mandoline luciferhoutjes of dunne patatjes van de geschilde, schoongemaakte appelen. Werk er suiker, kaneel, rozijnen en oranjebloesemwater door.

Maak de taart:

Een springvorm goed met boter invetten en met meel bestrooien. Met een deel van het beslag de bodem bedekken en met de rest de rand bekleden.

Het appelmengsel op de bodem schikken en mooi gelijk maken. Daarna nog wat suiker over het appelmengsel strooien.

Ongeveer 35 minuten bakken bij 200 à 210 °C. Draai de taart een halve slag na een kwartier. Controleer na een half uur of de taart niet te donker wordt.