Aspergesoep

Een verrukkelijk recept voor soep van echte bouillon.

Ingrediënten

Bereiding

Kalfsknie blancheren en afspoelen. Poulet, ui en kalfsknie met koud water opzetten. Bouillonblokjes, tijm en foelie toevoegen. Tegen de kook aan brengen en minstens twaalf uur laten trekken op een klein pitje. Kalfsknie en ui verwijderen en weggooien. De bloem in een kommetje doen, het nat van het blikje asperges toevoegen en er een glad papje van roeren. Een halve soeplepel hete bouillon door het bloempapje kloppen met een garde of vork. Als het papje weer glad is het mengsel in de soep doen en weer heel goed roeren. Pan op het hoge vuur zetten. Weer tegen de kook aanbrengen en op het kleine pitje zetten. Kleine gehaktballetjes draaien van het kalfsgehakt, peper, zout, nootmuskaat en paneermeel en aan de soep toevoegen. De kleingesneden asperges toevoegen. Nog een kwartier op het kleine vuur laten staan. De soepkommen vullen met aspergesoep en in elke kom een flinke scheut room doen. Opdienen.