Uiensoep

Een recept voor een uiensoep die eigenlijk lekkerder is dan de Parijse uiensoep die je vroeger in de buurt van De Hallen kon eten.

Ingrediënten voor acht personen

Bereiding

Snijd de uien in kleine blokjes, smelt 100 gram boter in een niet te hete wok of grote pan en schep de uiblokjes erin om tot ze licht beginnen te kleuren. Als de ui gaar en gekleurd is, de bloem toevoegen en alles omscheppen totdat alle stukjes ui bedekt zijn met een beetje bloem. Dan de bouillon toevoegen. Goed roeren en aan de kook brengen. Afproeven met zout, peper en nootmuskaat. Nog minstens tien minuten zachtjes laten doorkoken. Ondertussen de sneetjes stokbrood roosteren en de kaas raspen.

Vlak voor het opdienen de uiensoep in ovenvaste kommen scheppen, het geroosterde brood in stukjes breken over de soep en de kaas verdelen over de gevulde kommen. Strooi een snufje cayennepeper op de kaas en zet de soepkommen onder een voorverwarmde gril. Als de kaas begint te bubbelen of het brood te donker wordt is de uiensoep klaar om op te dienen.