Citroenbavarois

Een luchtig nagerecht waarop vele variaties (denk aan sinaasappelbavarois) mogelijk zijn. Het gerecht bevat rauwe eieren en is vanwege het salmonellagevaar niet geschikt voor kleine kinderen, zieken en bejaarden. Bavarois is Frans voor Beiers maar ik ken het gerecht alleen uit Nederland.

Ingrediƫnten voor 6 personen

Bereiding

Laat de blaadjes gelatine weken. Verwarm het sap van twee citroenen en los de uitgeknepen blaadjes gelatine daarin op. Roer de marmelade erdoor en zet apart.

Splits de eieren. Doe de eigelen in een grote kom. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg op het laatst de helft van de suiker toe. Sla de slagroom stijf met de rest van de suiker.

Roer in de grote kom de verse kaas door de eierdooiers. Roer het citroen/marmelademengsel erdoor, daarna de stijfgeklopte slagroom en spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Doe direct over in 6 dessertschalen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.